VERWEN LUNCH

36 euro pp - Zéér verzorgde culinaire menu.

Aangepaste wijn met koffie of verse thee 17 euro pp

Menu a 3 plats  36 euro pp. Vins  et mokka appropriés 17 euro pp 

Niet op Zat. & Zond.

 

LA GRANJA 4 MENU

Een reden om eens kennis te maken met onze keuken.   Une façon de faire connaissance avec notre cuisine.

48 euro pp- voorbeeld menu 

Olijven cracker, olijven merinque, olijven tapenade

fingerfood & tapasplank Maison 2.0

Bon bons X 3 : eendenlever & chocolade, Gillardeau oester & passievrucht , Brèbis de Brakel en rode biet

Yellow fin : ponzu, wasabi avocado zalf, kool, zeewier cracker 

Watermeloen-vlees tomaat gazpacho, tartaar goudbrasem 

Zwaardvis, inkt & zwarte bloemkool, zeekat, watermeloen BBQ, sardienen saffraan mayonaise 

Schots lam, filet & bout, aubergine, butternut toffee, krokante ratatouille 

of

Noordzee tong vd grill, jus van wilde rode gamba, venkel structuren 

LA DOUCE 'FRANS - BEKE'  DEGUSTATIE

79 euro pp - vanaf 2 pers. - menu voor geheel de tafel (gezelschap)

A LA CARTE

Gastronomische tapas

St Eloy / Home made ham chips, waterkers tzatziki van hier  

Pata Negra (Cebo) / focaccia cracker,  zongedroogde pruimtomaat, olijven papier

Brebis de Brakel kaas tapas /  kroketten, gemarineerd, crème, bon bon & rode biet, crème brûlée

Gillardeau oester /  Brakelgin schilferijs, ponzu, zoute vingers, komkommerblad, citrus Afrikaantjes

Royal Belgian Caviar / eitje, aardappel knolselder espuma, Ijselmeer paling 

Tapasplank Maison / locale taste  

 

VG

Wilde rode gamba & inktvis / carpaccio, watermeloen, avocado, zebratomaat, lavas ceviche jus 

Zwaardvis / zeekat, zwarte bloemkool, watermeloen bbq, saffraan mayo

Paling versus ganzenlever / Opbrakelappel, appelespuma, basilicum, tuinkruiden 

 

HG

Ossenhaas-(filet pure) uit de Vlaamse Ardennen  /

eierdooierzwam "Archiduc", a la minuut vers gesneden frietje 

Noordzeetong & wilde rode gamba /  

Gegrilde tong, Carabinero carpaccio & jus,  pata negra kruim, paella, mini venkel structuren 

Paling op onze wijze (tapas) / 

- tijm olijven biscuit, zure room, Ijselmeer paling mousse

- gazpacho zebratomaat, selder, komkommer, groene asperge, gerookte Oosterschelde paling

- Paling zomer 'tuinkruiden' (klassiek in 't groen), Proscuito ham chips

Schots lam  / 

Sous vide gegaard, stoverij vd bout, krokante ratatouille, butternut toffee     

 

KLEINE KAART 

Onze bekende "boerensteak ("Rund filet pure) / lekker stukje rund uit de Vlaamse Ardennen
 

Catalaanse gamba salade /  vleestomaten carpaccio, tomatenwatervinaigrette, avocado, watermeloen 

Stoverij maison / handgesneden verse friet, grondwitloof en Opbrakel appel 

Bio hoeve kip / Opbrakel appelmoes, a la minuut vers gesneden frietje

Bio hoeve kip / Oosters, kerrie, koko's, bimi, bloemkool

 

BRAKEL BOEREN IJS 

Proef ons huisgemaakt ijs met  100 % 'Bourbon' vanille  met Brakelse ingrediënten ( melk, goede boter, eieren enz...) van bij de boer.

Vanille ijs / naturel

Vanille ijs / advocaat - home made

Coupe Nederbrakel / met lokale zoete  aardbeien 

Dame blanche / klassiek 

"Toeterken" / van ' t huis 

 

PANNENKOEKEN 

Dagdagelijks maken we vers deeg met Brakelse ingredienten van bij de boer.  Recept volgens Parijse traditie. 

Crêpe Maison / diverse suikers, toefje verse slagroom, goede boter vd hoeve

Crêpe 'Royalty' / met home made ijs gevulde pannenkoek, chocolade saus en structuren

Crêpe litomcello / Brakelse "sinaasappel - limoncello", kletskop, sinaasappelgeste 

Crêpe Opbrakel / Opbrakel appel & Calvados vsop, geflambeerd  

 

 

KIES EEN GASTRONOMISCH MENU EN RESERVEER HIER 

Reserveer hier je tafel